Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE

Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Více

Hodnocení
Kód produktu 463 013
Skladem

Cena: 47,50 Kč  / 23,75 Kč za 100 ml

  • Veganské
  • Ze surovin bez lepku
  • Bez přidaného cukru

Popis, složení a nutriční hodnoty

Popis

Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16

Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Další UMEprodukty:

 

NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU

Výhody našich nových obalů:

Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci

Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok

Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě

Složení

Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji.

Skladování

Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.

  • Legislativní zařazení Ocet - ovoce.
  • Země původu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.

Tyto informace jsou podávány pouze pro osobní použití a nemohou být jakkoliv reprodukovány bez předchozího souhlasu Country Life, s. r. o. ani bez řádného uvedení zdroje.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 73 kJ / 17 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 3,4 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 0,2 g
Bílkoviny: 0,8 g
Sůl: 25,1 g

Zobrazit víceZobrazit méně

Hodnocení zákazníků

5/5

Hodnotil 1 uživatel

  • recenze z heureka.cz 23. 3. 2025

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Další v kategorii

Další produkty Sbalit produkty

Související články

  • Jak se vyrábí umeocet

    Jak se vyrábí umeocet

    Umeocet je takový šikovný pomocník dva v jednom. Pokrm totiž nejen okyselí, ale také osolí, je v něm totiž okolo 20 % soli.

    15.03. 2017 | Blog

  • Jak na kvašení zeleniny

    Jak na kvašení zeleniny

    Pojďte si s námi připravit pickles nebo kimči. Kvašená zelenina má spoustu předností. Je nejpřirozenějším zdrojem vitaminu C v pozdně podzimním a zimním období. Obsahuje bakterie mléčného kvašení, které podporují zdravou střevní mikrofloru a tedy i dobré fungování naší imunity. Je levná. A u té doma kvašené navíc přesně víte, co jíte.

    28.01. 2024 | Blog

Bioseriál


Proč vlastně
kupovat
BIO

  • Jak na rostlinnou stravu

    Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.

    Celý článek

  • Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?

    Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.

    Celý článek

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.