Popis
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna jáhlové. Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky.
Tipy a recepty na použití jáhlové kaše:
- snídaně – v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- dezert – v poháru můžete kaši krásně nazdobit třeba zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
- zahušťování - díky neutrální chuti je kaše ideální pro zahušťování pokrmů jako jsou omáčky nebo polévky
- koktejl – když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
- knedlíčky do polévky – nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
Složení
Jáhlová mouka 60 %, kukuřičná mouka 40 %.Skladování
Skladujte v suchu.