Cizrnovo-mrkvová polévka s kokosovou slaninou

Cizrnovo-mrkvová polévka s kokosovou slaninou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Lehce pikantní krémová polévka plné chuti. Pro svoji sytost se hodí i jako hlavní chod. Kokosová slanina je korunkou této polévky. Dejte pozor, ať ji nesníte dřív, než se polévka dovaří, je náramná.

  • Bezlepkový
  • Snadné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 600 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g zázvoru
  • 1 000 ml vody
  • kůra a šťáva z 1 biocitronu
  • 1 velká cibule

Jak na to?

  1. Očištěnou a pokrájenou mrkev a cibuli pomalu restujte na kokosovém tuku, osolte, přidejte česnek, kurkumu a po chvíli zalijte vodou. Přidejte citronovou kůru, oloupaný a nastrouhaný zázvor a badyán. Vařte pod pokličkou do změknutí mrkve. Ke konci přidejte uvařenou cizrnu.

  2. Vyjměte badyán a polévku rozmixujte tyčovým mixérem do krémovité konzistence. Přidejte datlový sirup, šťávu z citronu a prohřejte. Podávejte posypané kokosovou slaninou.

  3. Slanina – na pánvi zahřejte kokosový tuk, vložte lupínky, osolte uzenou solí a posypte skořicí. Opečte dozlatova.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Roman Beneš 17. 2. 2022

    Naprosto famózní polévka, plná tisíce chutí. Moc jsem si pochutnal!

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.