Recepty
Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou
Kdo by nemiloval zapečené pokrmy z jednoho pekáče! Veganskou variantu francouzských brambor s báječnou krustou se nebojte nabídnout komukoliv. A nebojte se experimentovat, místo brokolice použít třeba špenát, lilek nebo i chřest.
- Veganský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Brambory vařte ve slupce do změknutí asi 30 minut. Poté nechte vychladnout.
-
Brokolici nakrájenou na růžičky vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Poté sceďte a zchlaďte v ledové vodě. K brokolici přidejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory a nahrubo nastrouhané tofu. Promíchejte a nasypte do zapékací mísy.
-
Suroviny na zálivku smíchejte dohromady a polijte jí směs v zapékací míse. Přikrytou zapékací mísu vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.
-
V mlýnku nebo mixéru umelte housky, přidejte zbytek surovin na krustu a najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a posypte směsí brambory. Pečte odkryté ještě asi 15 minut dozlatova.