Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou

Zapečené brambory s brokolicí a bylinkovou krustou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Kdo by nemiloval zapečené pokrmy z jednoho pekáče! Veganskou variantu francouzských brambor s báječnou krustou se nebojte nabídnout komukoliv. A nebojte se experimentovat, místo brokolice použít třeba špenát, lilek nebo i chřest.

  • Veganský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 300 g brokolice
  • 180 g uzeného tofu
  • 400 ml rostlinné smetany na zálivku
  • 1 lžička mořské soli na zálivku
  • 1 lžíce sušeného oregana na zálivku
  • 1 špetka mletého pepře na zálivku
  • 3 ks starých housek na krustu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí na krustu
  • 1 lžička sušeného česneku na krustu
  • 1 lžička mořské soli na krustu
  • 5 lžic olivového oleje na krustu
  • 1 hrst čerstvé petrželky kudrnky

Jak na to?

  1. Brambory vařte ve slupce do změknutí asi 30 minut. Poté nechte vychladnout.

  2. Brokolici nakrájenou na růžičky vařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Poté sceďte a zchlaďte v ledové vodě. K brokolici přidejte oloupané, na kolečka nakrájené brambory a nahrubo nastrouhané tofu. Promíchejte a nasypte do zapékací mísy.

  3. Suroviny na zálivku smíchejte dohromady a polijte jí směs v zapékací míse. Přikrytou zapékací mísu vložte na 15 minut do trouby rozehřáté na 170 °C.

  4. V mlýnku nebo mixéru umelte housky, přidejte zbytek surovin na krustu a najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a posypte směsí brambory. Pečte odkryté ještě asi 15 minut dozlatova.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.