Voňavá dýňová polévka

Voňavá dýňová polévka

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Dýňová polévka se zabydlela už téměř ve všech domácnostech. Není divu. Tato krémová, sytá polévka se dá se připravit na spoustu způsobů. Naše je okořeněná badyánem, skořicí a zázvorem, a tak vám bude připomínat Vánoce. Pochutnáte si na ní ale kdykoliv.

  • Veganský
  • Snadné
  • 40 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 2 cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

  1. Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.

  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.

  3. Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.

  4. Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.