Recepty
Veganské lasagne
Lasagne, italské velmi široké těstoviny, se připravují na víc způsobů. V našem veganském receptu jsme v náplni vsadili na kombinaci špenátu a vlašských ořechů. Místo ořechů však můžete použít i rozmačkanou uvařenou cizrnu, zvýšíte tak obsah bílkovin v pokrmu.
- Veganský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Na bešamel – v rendlíku ohřejte olej, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte vývarem a chvíli povařte, přidejte smetanu, lahůdkové droždí a dále vařte asi 10 minut. Ke konci přidejte strouhaný muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete.
-
Špenát nechte rozmrazit a okapat. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte pokrájenou cibuli a česnek a nechte pomalu zesklovatět. Přidejte špenát, zakryjte a nechte společně prohřát. Dochuťte solí a pepřem.
-
Pekáček střídavě vyplňte bešamelem, pláty lasagní, špenátovou směsí a vlašskými ořechy nasekanými najemno. Poslední vrstva je z plátů lasagní, které zalijete bešamelem.
-
Zakryjte alobalem a dejte do trouby rozehřáté na 200 °C. Po 25 minutách odkryjte a nechte zapéct dozlatova.