Švestková omáčka s uzeným tofu

Švestková omáčka s uzeným tofu

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Švestková omáčka ochucená kořením a umeoctem hraje v tomto jídle hlavní roli. Místo tofu můžete použít třeba i jinou rostlinnou bílkovinu, například tempeh nebo goody foody. Pokrm jsme zdobili řeřichou, která není nutná, ale umí hezky vyvážit sladkou chuť omáčky.

  • Vegetariánský
  • Středně obtížné
  • 90 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 500 g uzeného tofu
  • 2 lžíce biomásla
  • 2 lžíce mouky
  • 150 g povidel
  • 500 ml vody
  • sůl
  • 200 g pšeničné hrubé bílé nebo celozrnné mouky
  • 1 lžička soli

Jak na to?

  1. Předem si uvařte ve slupce brambory a nechte vychladnout.

  2. Rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, osolte a osmažte dozlatova. Cibuli posuňte na stranu pánve, přidejte tofu nakrájené na plátky a opečte.

  3. Rozehřejte máslo, přidejte mouku a zasmahněte světlou jíšku. Přidejte povidla, vodu, koření a umeocet. Poduste asi 10 minut na hustou tmavou omáčku.

  4. Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, přidejte mouku, krupici a sůl, důkladně na vále rukama zpracujte kompaktní těsto. Vytvarujte šišky, vložte do vroucí vody a vařte 5 až 7 minut. Servírujte společně s tofu, smaženou cibulkou a povidlovou omáčkou. Šišky můžete také opéct na troše oleje.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.