Recepty
Švestková omáčka s uzeným tofu
Švestková omáčka ochucená kořením a umeoctem hraje v tomto jídle hlavní roli. Místo tofu můžete použít třeba i jinou rostlinnou bílkovinu, například tempeh nebo goody foody. Pokrm jsme zdobili řeřichou, která není nutná, ale umí hezky vyvážit sladkou chuť omáčky.
- Vegetariánský
- Středně obtížné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Předem si uvařte ve slupce brambory a nechte vychladnout.
-
Rozehřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, osolte a osmažte dozlatova. Cibuli posuňte na stranu pánve, přidejte tofu nakrájené na plátky a opečte.
-
Rozehřejte máslo, přidejte mouku a zasmahněte světlou jíšku. Přidejte povidla, vodu, koření a umeocet. Poduste asi 10 minut na hustou tmavou omáčku.
-
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, přidejte mouku, krupici a sůl, důkladně na vále rukama zpracujte kompaktní těsto. Vytvarujte šišky, vložte do vroucí vody a vařte 5 až 7 minut. Servírujte společně s tofu, smaženou cibulkou a povidlovou omáčkou. Šišky můžete také opéct na troše oleje.