Superfood salát z pečené brokolice se zálivkou

Superfood salát z pečené brokolice se zálivkou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Lehká a přitom nutričně bohatá quinoa v kombinaci s neméně cennou brokolicí, která se tu představuje v méně obvyklé, ale o to chutnější pečené podobě. Výživovou hodnotu salátu pak ještě zvyšují přidaná dýňová semínka. To vše je propojené lahodnou zálivkou z kokosového sirupu a sezamového oleje.

  • Veganský
  • Snadné
  • 30 minut + 4 hodiny námáčení semínek
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 větší brokolice
  • šťáva z 1 biocitronu - ná zálivku

Jak na to?

  1. Dýňová semínka na 4 hodiny namočte do vody.

  2. Brokolici umyjte a rozdělte na růžičky. Dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte sezamovým olejem, osolte a pečte 12 minut v troubě předehřáté na 230°C klasickým horním a dolním ohřevem.

  3. Quinou propláchněte horkou vodou, sceďte a dejte do hrnce. Zalijte vodou, osolte a vařte doměkka, asi 20 minut.

  4. Ingredience na zálivku důkladně promíchejte.

  5. Upečenou brokolici, uvařenou quinou a scezená dýňová semínka promíchejte v míse spolu se zálivkou.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.