V naší nabídce najdete semínka slunečnicová, konopná, dýňová, chia, sezamová, ale i v kuchyni obecně méně známá jako semínka vojtěšky, len, rukolu, řeřichu a mnoho dalších. Semínka často potřebují nějaký typ úpravy, aby jejich látky byly organizmem dobře využitelné. Oblíbený způsob je semínka krátce opražit na pánvi nebo opéct v troubě (když semínka předem, třeba i přes noc, necháte namočená, zvýšíte ještě víc jejich stravitelnost). Další možností je semínka nasekat či namlít, v tom případě je však třeba je rychle spotřebovat.
Semínka
Semínka skvěle chutnají, jsou univerzálně použitelná, zařadit je do jídelníčku není žádná věda. Na kaši, salát, polévku, do smoothie nebo domácího pečiva.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jak na rostlinnou stravu
Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.
-
Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?
Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.