- všechny suroviny jsou v biokvalitě
- přirozeně bez laktózy
- majitelem značky Provamel je firma Alpro
- podporují udržitelný rozvoj
V 70. letech 20. století se Belgičan Philippe Vandemoortele zabýval tím, jak by mohl svým dílem přispět k řešení problému světového hladu. A byl přesvědčen, že cesta vede přes změnu potravního chování. Aby se lidstvo uživilo, musí se zaměřit na potraviny, které nejsou náročné na přírodní zdroje, hlavně vodu, a nevyžadují velké zemědělské plochy. Sója, jako nenáročná a přitom výživná plodina, byla jasnou volbou.
Vandemoortele, který pochází z úspěšné podnikatelské rodiny, se proto zaměřil právě na sóju a na způsob, jak vyrobit sójové mléko přirozenými postupy a z celých sójových bobů. Techniku zdokonaloval a na Madagaskaru založil první továrničku. Později zahájil výrobu v rodné Belgii. I v dalších letech ale podporoval projekty, které si kladou za cíl poskytnout obyvatelům třetího světa soběstačnost v získávání potravin.