Pohankové kroupoto

Pohankové kroupoto

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Staročeský pokrm z krup, připravovaný na způsob italského rizota. Jednoduchý, chutný, levný a voňavý. V receptu jsme použili sušené houby, v sezóně můžete použít čerstvé hříbky, jen je opečte jako první pěkně dozlatova a teprve poté přidejte cibuli s česnekem.

  • Veganský
  • Snadné
  • 45 minut + 30 minut namáčení hub
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 700 ml vody
  • 50 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • 1 ks cibule
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 lžička tymiánu

Jak na to?

  1. Houby zalijte horkou vodou a nechte 30 minut nabobtnat. Poté sceďte, vodu z namočených hub můžete použít společně s vývarem. V hrnci si připravte vývar z vody a dvou kostek biobujonu.

  2. V pánvi nechte na rozehřátém oleji lehce zesklovatět mírně osolenou nakrájenou cibuli s česnekem. Přidejte namočené vymačkané houby a orestujte. Přidejte propláchnutou a okapanou pohanku a krátce osmahněte.

  3. Přidejte tymián a sušené droždí. Po naběračkách přidávejte vývar. Míchejte a nechte vždy vstřebat. Poté přidejte znovu vývar a tak dále, dokud pohanka pěkně nezměkne, trvá to 20 až 30 minut. Ke konci vmíchejte smetanu a nechte chvilku probublat. Nekonec dochuťte solí a pepřem.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Simona 11. 2. 2021

    Nejlepší pohanka, jakou jsem kdy jedla. Děkuji za skvělý recept!

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.