Popis
Ovesné otruby jsou produktem vznikajícím při zpracování ovsa. Jako vedlejší produkt bývají proto často lidmi podceňované. Navozují ale pocit rychlého zasycení. Obsahují především části slupek, mohou v nich však být i klíčky nebo vnitřní pletivo. Oves je často oblíbený u celiaků, protože jim jeho konzumace většinou nečiní potíže jako jiné obiloviny.
Tipy a recepty na použití ovesných otrub:
- pečivo - otruby můžete přidat do domácího chleba nebo třeba housek a obohatit je tak o vlákninu
- zahušťování - husté polévky jako zelňačka lze ke konci zahustit i ovesnými otrubami, stačí po přidání už jen 5 minut povařit
- müsli - otruby můžete vsypat do vašeho oblíbeného müsli, výborné jsou například s jogurtem, chutnat vám budou i v domácích müsli tyčinkách
- placky - ovesné otruby jsou i chutnou součástí sladkých i slaných pečených placek
- sladké pečivo - zapracujte otruby do muffinů nebo sušenek a přidejte jim tak nový rozměr
Složení
OVESNÉ otruby. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.