.Quinoa - výživná, lahodná, univerzální. V kuchyni s ní můžete pracovat podobně jako například s rýží, je však nutričně mnohem zajímavější. Pohanka zahřívá, obsahuje mnoho cenných živin a naopak žádný lepek - hotová zimní královna. K dispozici je v mnoha různých podobách, vybrat si tak může každý. Jáhly patřily k těm nejběžnějším potravinám, které se u nás po celá staletí jedly. Jednou z jejich hlavních předností je dobrá snášenlivost a stravitelnost, proto se hodí třeba i pro miminka už v rámci prvních příkrmů.
Nezpracované obiloviny
Nezpracovanými obilovinami jsou myšlena zrna jako je třeba pšenice nebo oves. Dokonce v této kategorii najdete bezlepkové suroviny - například pohanku, jáhly, amarant nebo quinou.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jak na rostlinnou stravu
Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.
-
Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?
Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.