Kyselica s fazolemi

Kyselica s fazolemi

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Chutná, jemná a vydatná polévka ze zelí, brambor a bílých fazolí. Někde se tato bílá polévka podává jako sváteční na Štědrý večer.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 100 g uzeného tofu
  • 1 ks cibule
  • nové koření

Jak na to?

  1. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě s trochou kmínu.

  2. Tofu nakrájejte na tenké plátky, vykrojte z nich kolečka nebo ho nakrájejte na menší čtverečky. V hrnci rozehřejte olej, přidejte tofu a osmažte dozlatova. Dejte stranou a posypejte trochou mleté papriky.

  3. Do zbylého oleje přidejte nadrobno nasekanou cibuli a nechte na mírném plameni pomalu zesklovatět. Zaprašte moukou a promíchejte. Přidejte zelí, bobkový list, nové koření, kmín a zalijte vodou. Vařte do změknutí asi 30 minut.

  4. K uvařenému zelí přidejte fazole, brambory a lahůdkové droždí a nechte ještě chvíli společně probublat. Podle chuti dosolte a odstavte z plamene. Vmíchejte smetanu, už nevařte, promíchejte a podávejte s opečeným tofu.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.