Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

  • Veganský
  • Snadné
  • 25 minut + namáčení a vaření hrachu
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic slunečnicového oleje

Jak na to?

  1. Hrách propláchněte, zalijte vodou a vařte s kouskem mořské řasy do měkka cca 40 minut. Pokud hrách přes noc namočíte, doba varu se zkrátí.

  2. Nakrájenou cibuli a česnek osmahněte na oleji, přidejte nakrájenou mrkev a petržel, krátce osmahněte.

  3. Přidejte hrách i s vodou, ve které se vařil, 1 kostku bujonu, vařte do změknutí zeleniny. Pokud je třeba, dolijte vodu tak, aby byla cca 2 cm nad hrachem a zeleninou.

  4. Polévku částečně rozmixujte ponorným mixerem, přidejte mandlovou smetanu, kurkumu a osolte.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Sonička 28. 1. 2020

    Výborná polievka na chladnejšie dni. Všetci ju máme veľmi radi :-)

  • Anna Macejková 15. 10. 2017

    Nepoužívám žádné bujony (ani bio:)), hlídám si složení a zatím jsem snad nenašla žádný, jehož třeba i jednu složku chtěla mít v jídle pro sebe a své milované. Bez bujonu prostě se solí (v případě této polévky). Nicméně výtečná polévka!

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.