Recepty
Jáhlové šišky s mákem
Jáhly v tomto receptu odvedly práci na jedničku. Pokud máte rádi klasickou verzi s mákem a moučkovým cukrem, můžete si moučkový cukr snadno připravit rozmixováním třtinového cukru. Anebo zkuste posypku z rozemletých ořechů a polijte směsí másla s kokosovým sirupem (který nechutná vůbec kokosově). Podle našeho receptu připravíte šišky i do slaných pokrmů.
- Středně obtížné
- 60 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Jáhly spařte v cedníku vroucí vodou a na mírném plameni vařte v osolené vodě do změknutí asi 20 minut. Nechte pod pokličkou dojít a poté nechte vychladnout.
-
Jáhly v míse smíchejte s moukou a kukuřičným škrobem, vypracujte soudržné a lepkavé těsto. Namočenýma rukama vytvarujete šišky.
-
Vkládejte do vroucí vody na 10–12 minut podle velikosti šišek.
-
Podávejte s mákem a moučkovým cukrem, polité máslem. Podle libosti můžete doplnit čerstvým letním ovocem.