Popis
Využití:
- polévky - luštěniny dobře ladí se zeleninou, houbami, bramborami, obilovinami
- placky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
- zapečená - fazoli můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - fazole může skvěle nahradit maso v omáčce
- kaše - rozmixovaná luštěnina slouží dobře jako příloha
- salát - vychlazenou fazoli lze zamíchat do salátu a obohatit tak jeho chuť, výtečně bude chutnat s kukuřicí, paprikou, rajčaty a chutným dipem
- Fazolovo-dýňové nugetky - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 7
- pomazánka - luštěniny mixujte s dušenou nebo pečenou zeleninou, s uvařenou rýží, s vločkami, s houbami, s uvařenými obilovinami, s pomazánkami z ořechů a semínek, s trochou kvalitního panenského oleje
Pinto fazole jsou tradiční součástí mexické kuchyně. Často se přidávají jako náplň do burritos. Fazole se musí předem namočit alespoň na osm hodin a následně minimálně 45 minut vařit. Pinto mají moučnou konzistenci, což lze dobře využít například při přípravě pomazánek nebo náplní.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Fazole pinto*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.