Recepty
Drobenkový jahodový koláč
Není nad dobrý jahodový koláč! Vyzkoušejte náš drobenkový s pohankovými vločkami, příprava je velmi jednoduchá. Tvarohovou náplň můžete vyměnit za vanilkový sójový dezert, získáte tak veganskou verzi tohoto dezertu.
- Snadné
- 90 minut
Ingredience
Jak na to?
-
Jahody očistěte, nakrájejte a spolu s cukrem poduste 3–5 minut, dokud nepustí šťávu. Škrob rozmíchejte ve vodě a přidejte k jahodám, promíchejte, počkejte až se rozpustí, odstavte a nechte vychladnout.
-
Tvaroh smíchejte s rostlinným nápojem, až získáte řidší tvarohovou náplň. Množství nápoje upravte podle tuhosti tvarohu tak, aby se dobře roztíral.
-
Všechny suché suroviny na drobenku smíchejte v míse, poté zapracujte kokosový tuk.
-
Dvě třetiny drobenky dejte do vymazané koláčové formy a mírně upěchujte. Přidejte tvaroh, jahody a zasypte zbylou drobenkou. Pečte 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.