Jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy čočky? Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny a je zbarvená do oranžové. Nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Po uvaření se rozpadá a hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Pokud byste chtěli, aby se vám červená čočka nerozpadla, sáhněte po její neloupané variantě. Černou čočku, díky její sotva znatelné mořské chuti, využijete především v kombinaci s mořskými řasami a do miso polévek. Černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si svůj tvar. V sekci recepty najdete spoustu zajímavých receptů z čočky jako například krémovou čočkovou polévku, karbanátky z červené čočky nebo různé saláty. Znáte už výborný recept na vegetariánské plněné papriky s rajskou omáčkou?
Čočka
Čočka červená, zelená, černá, tmavozelená. Loupaná, neloupaná. Najdete u nás všechny. V sekci recepty navíc najdete její využití na mnoho způsobů.
Bioseriál
Proč vlastně
kupovat
BIO
-
Jak na rostlinnou stravu
Rostlinná strava je poměrně kontroverzním tématem, někteří odborníci ji doporučují, ale není málo ani těch, kteří před ní varují. Hlavně v posledních 15 letech však v této oblasti proběhlo mnoho výzkumů, a proto je teď možné s jistotou prohlásit, že plnohodnotná rostlinná strava je prospěšná a vhodná pro osoby jakéhokoliv věku.
-
Jíst méně živočišných potravin – proč a jak?
Odborníci se shodují v odhadu, že v roce 2050 bude lidská populace čítat necelých 10 miliard. A říkají: současná zemědělská plocha je schopna uživit i tak velký počet lidí, ale pouze pod jednou podmínkou – že průměrná spotřeba masa a dalších živočišných produktů poměrně výrazně klesne.