Citronový koláč s mandlovou moukou

Citronový koláč s mandlovou moukou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Středomořská verze kyprého koláče s olivovým olejem, mandlovou moukou a citronovou kůrou. Díky použitým surovinám doslova voní po slunci. Je bezlepkový, což zvyšuje jeho atraktivitu. Na koláč použijte formu o průměru 20 - 24 cm.

Ingredience

  • 4 biovejce
  • 50 ml citronové šťávy z biocitronu
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžičky citronové kůry z biocitronu

Jak na to?

  1. V míse promíchejte obě mouky, špetku soli, prášek do pečiva a škrob. V jiné míse vyšlejehte vejce s třtinovým cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec postupně vmíchejte suchou směs, olivový olej, citronovou šťávu a citronovou kůru.

  2. Připravené těsto vlijte do dortové formy vymazané olivovým olejem a pečte asi 35 minut při 180 °C. Koláč by měl mít zlatohnědou krustu a krásně kyprou střídku.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotili 2 kuchaři

  • Eva Gee 07. 3. 2021

    Kolac je naprosto vyborny!! Pecu ho ted velmi casto

  • Olga Šafaříková 01. 3. 2021

    Vyzkoušeno, je výborný! Jenom bych uvítala, kdyby byla uvedena velikost formy.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.