Recepty
Citronový koláč s mandlovou moukou
Středomořská verze kyprého koláče s olivovým olejem, mandlovou moukou a citronovou kůrou. Díky použitým surovinám doslova voní po slunci. Je bezlepkový, což zvyšuje jeho atraktivitu. Na koláč použijte formu o průměru 20 - 24 cm.
- Bezlepkový
- Snadné
- 90 minut
- Dortová forma
Ingredience
Jak na to?
-
V míse promíchejte obě mouky, špetku soli, prášek do pečiva a škrob. V jiné míse vyšlejehte vejce s třtinovým cukrem do světlé pěny. Do vyšlehaných vajec postupně vmíchejte suchou směs, olivový olej, citronovou šťávu a citronovou kůru.
-
Připravené těsto vlijte do dortové formy vymazané olivovým olejem a pečte asi 35 minut při 180 °C. Koláč by měl mít zlatohnědou krustu a krásně kyprou střídku.