Recepty
Bramborový krém s tahini a mandlovou smetanou
I zdánlivě tak obyčejná surovina, jako je brambora, umí nadělat parádu – třeba v krémové polévce. Díky hojnému množství brambor je skutečně jednoduchá, díky tahini docela neobyčejná a díky červené čočce v podstatě plnohodnotná. Jedna miska vám určitě nebude stačit!
- Bezlepkový
- Středně obtížné
- 45 minut
Ingredience
Jak na to?
-
V kastrolu rozehřejte olej a dejte na něj nasekanou cibuli i s česnekem. Přidejte římský kmín, štědře osolte a nechte postupně zesklovatět.
-
Na cibulku nasypte očištěné a nakrájené brambory, červenou čočku i zeleninový bujon a zalijte vodou. Vařte 30 minut, až brambory změknou.
-
K základu na polévku přidejte tahini a společně rozmixujte na hladký krém. Vmíchejte mandlovou smetanu s nasekanými bylinkami a před podáváním nechte ještě prohřát.