Bramborový krém s tahini a mandlovou smetanou

Bramborový krém s tahini a mandlovou smetanou

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

I zdánlivě tak obyčejná surovina, jako je brambora, umí nadělat parádu – třeba v krémové polévce. Díky hojnému množství brambor je skutečně jednoduchá, díky tahini docela neobyčejná a díky červené čočce v podstatě plnohodnotná. Jedna miska vám určitě nebude stačit!

  • Bezlepkový
  • Středně obtížné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 200 ml vody
  • čerstvé bylinky - např. oregáno

Jak na to?

  1. V kastrolu rozehřejte olej a dejte na něj nasekanou cibuli i s česnekem. Přidejte římský kmín, štědře osolte a nechte postupně zesklovatět. 

  2. Na cibulku nasypte očištěné a nakrájené brambory, červenou čočku i zeleninový bujon a zalijte vodou. Vařte 30 minut, až brambory změknou. 

  3. K základu na polévku přidejte tahini a společně rozmixujte na hladký krém. Vmíchejte mandlovou smetanu s nasekanými bylinkami a před podáváním nechte ještě prohřát.  

     

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.