Boloňské špagety

Boloňské špagety

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Oblíbená omáčka severní Itálie ve veganské verzi. Surovin je tentokrát více, ale všechny jsou důležité pro to, aby chuť i konzistence boloňské omáčky byly tak akorát.

  • Veganský
  • Snadné
  • 60 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 680 g rajčatového pyré
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks stonku řapíkatého celeru
  • 4 ks stroužky česneku
  • 125 g houby (žampiony, shitake nebo hlíva)
  • čerstvý rozmarýn a tymián
  • pepř

Jak na to?

  1. V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájené na drobné kostičky a nechte pomalu zesklovatět.

  2. Přidejte pokrájené houby s nasekaným česnekem a pomalu restujte. Houby postupně ztratí většinu vody a zelenina mírně zezlátne.

  3. Zalijte rajčatovým pyré a vývarem. Přidejte čočku, lahůdkové droždí, tamari, nasekané ořechy, bylinky a bobkový list. Na mírném plameni povařte do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky (asi 30–45 minut).

  4. Vyjměte bylinky a bobkový list. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte se špagetami.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Mar 08. 11. 2020

    Naprosto skvělý recept! A to i když jsem po druhé neměla vše (cibuli, česnek ani celer a houby), tak byla omáčka výborná! Na špagety jsem pak ještě dala vegan. parmezán podle receptu ze zapečených těstovin (kešu s lahůdky. droždím).

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.