Recepty
Boloňské špagety
Oblíbená omáčka severní Itálie ve veganské verzi. Surovin je tentokrát více, ale všechny jsou důležité pro to, aby chuť i konzistence boloňské omáčky byly tak akorát.
- Veganský
- Snadné
- 60 minut
Ingredience
Jak na to?
-
V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájené na drobné kostičky a nechte pomalu zesklovatět.
-
Přidejte pokrájené houby s nasekaným česnekem a pomalu restujte. Houby postupně ztratí většinu vody a zelenina mírně zezlátne.
-
Zalijte rajčatovým pyré a vývarem. Přidejte čočku, lahůdkové droždí, tamari, nasekané ořechy, bylinky a bobkový list. Na mírném plameni povařte do změknutí čočky a zhoustnutí omáčky (asi 30–45 minut).
-
Vyjměte bylinky a bobkový list. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte se špagetami.