Recepty
Batátový burger - videorecept
Představujeme vám recept z naší letní burger výzvy, v níž zvítězila Jana Poldová z Otic. Inspirovala nás hezky podzimním burgrem z batátů, červených fazolí a quinoy. Burger výborně chutná s guacamole a je skvělý jen s polovinou housky, jako jsme ho podávali my, nebo “naked” úplně bez housky, podávaný například se zeleninovým salátem.
- Veganský
- Snadné
Ingredience
Jak na to?
-
Celé neoloupané batáty upečte do měkka v troubě vyhřáté na 180 °C (troubu pak nevypínejte, budete v ní péct burgry).
-
Mezitím si uvařte quinou podle návodu na obalu
-
Slité fazole i oloupané batáty rozmačkejte vidličkou, přidejte najemno nasekanou cibuli a ostatní suroviny. Tvořte burgy. Množství ovesných vloček upravte tak, aby směs měla správnou konzistenci a burgry dobře držely.
-
Burgry umístěte na plech vyložený pečicím papírem, který potřete olejem. Lehce je pokapejte olejem a pečte na 180 °C.
-
Na gucamole rozmačkejte avokádo a smíchejte jej s ostatními ingrediencemi.
-
Polovinu housky potřete guacamole, poklaďte listem salátu, na který položte burger. Ozdobte lžičkou guacamole, dalším listem salátu, cherry rajčátky nebo třeba karamelizovanou cibulkou.