Gulášová fazolová polévka

Gulášová fazolová polévka

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Výživná, snadná a sytá gulášovka s chlebem je pro sychravé večery jako stvořená, z talířů mizí sama. A co dělají v našem receptu ovesné vločky? Polévku krásně přirozeně zahustí.

  • Veganský
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 ks velké cibule
  • 4 ks menších brambor
  • 1 ks mrkve
  • 500 ml vody
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce lahůdkového droždí

Jak na to?

  1. Na oleji nechte zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli. Přidejte rajčatový protlak, sladkou papriku a zasmahněte.

  2. Přidejte vločky, brambory na větší kostky a mrkev na menší kostky. Zalijte vodou, aby byl základ ponořený (asi 500 ml vody). Osolte, přidejte majoránku, kmín a biobujon. Vařte do změknutí mrkve, cca 15 minut.

  3. Přidejte fazole i s tekutinou, ve které se vařily nebo celý obsah plechovky, nechte 10 minut provařit. Nakonec přidejte rozetřený česnek a lahůdkové droždí.

Jak jste ohodnotili tento recept?

5/5

Hodnotil 1 kuchař

  • Tereza Dufková 15. 12. 2020

    Vyborna! I pro mlsne jazycky! Doporucujeme... zalili jsme 1l vody, trosku vic prisolili a fazolove konzervy jsme dali cele vc. laku, pouzili jsme jednu fazolovou dle receptu, druhou mix lustin z dane rady.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.