Asijská voňavá polévka

Asijská voňavá polévka

Sdílejte

Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest

Dokonale vás zasytí a pakliže čočky dáte víc, vznikne vám hlavní jídlo typu kari. Před dokončením do polévky zavařte jakoukoliv sezónní zeleninu, případně si polévku zeleninou obložte – budete tak mít nejen dobré, ale i krásné jídlo.

  • Veganský
  • Snadné
  • 45 minut
  • Přidat hodnocení

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 6 ks stroužků česneku
  • 2 lžíce nastrouhaného kořene zázvoru
  • 500 ml vody
  • 200 ml kokosového krému
  • šťáva z biocitronu

Jak na to?

  1. Ve středním hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli. Až bude měkká, přidejte perníkové koření a kurkumu, nechte rozvonět.

  2. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, opět nechte rozvonět.

  3. Zalijte rajčatovým pyré, vodou a vsypte červenou čočku. Dobře promíchejte, zakryjte pokličkou a na mírném ohni vařte za občasného míchání přibližně 30 minut. Pokud by vám polévka připadala moc hustá, přidejte další vodu, ale nezapomeňte, že později budete přidávat ještě kokosový krém.

  4. Když je čočka měkká, osolte a okyselte podle chuti, vlijte kokosový krém, promíchejte a ještě chvíli povařte.

Hodnocení zákazníků

Buďte první, kdo vloží recenzi k tomuto receptu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Přihlásit

Přihlášení

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žádný strach, na e-mail vám pošleme obratem nové heslo.
Pokud vám nepřišlo, zkontrolujte si spamovou schránku.

Chci se přihlásit

Košík

Nákupní košík je prázdný.